zondag, 30 mei 2010

Undercoverhit : Can't take my eyes off you

undercover

boys town gangBoys Town Gang/Frankie Valli - Can't take my eyes off you

Net zoals de heren van de Village People kwam de groep Boys Town Gang uit de New Yorkse gayscene begin jaren '80. Het trio bestond uit zangeres Jackson Moore en de achtergronddansers Bruce Carlton en Tom Morley. Ze werden bekend door het maken van discoversies van oude soulnummers zoals "Ain't no mountain high enough" en natuurlijk hun grootste hit uit '82 "Can't take my eyes off you". Dit nummer werd oorspronkelijk geschreven door Bob Crewe en Bob Gaudio en werd voor het eerst opgenomen in '67 door Four Seasons-zanger Frankie Valli. Zijn versie was goed voor de nummer 2 in de Amerikaanse hitparade van dat jaar. In de jaren daarna werden er verschillende versies van dit nummer opgenomen maar de discoversie van Boys Town Gang werd de enige grote hit bij ons.

Versie van Frankie Valli :

 Boys Town Gang :

14:44 Gepost door Jan van Laer in Undercoverhit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

maandag, 01 december 2008

Undercoverhit (deel 4)

undercover

 It must be love - Labi Siffre/Madness

De Britse zanger/schrijver/dichter Labi Siffre werd geboren te Londen op 25 juni '45. Begin jaren '70 tot eind jaren '80 scoorde hij regelmatig hits in Europa waaronder "Listen to the voice", "Nothing's gonna change" en "Something inside so strong". Deze song was een protestlied tegen Apartheid in Zuid-Afrika. Zijn muziek werd beïnvloed door blues, jazz, soul en folk. Labi Siffre is niet alleen zanger want hij schreef ook een aantal dichtbundels en toneelstukken.

madness_7In '71 nam hij het nummer "It must be love" op dat 10 jaar nadien gecoverd werd door de skagroep Madness. Deze Britse band kende veel succes eind jaren '70, begin jaren '80 met een vrolijke mix van ska en pop. Hun versie van "It must be love" werd één van hun grootste hits.

Labi Siffre :

Madness :

17:00 Gepost door Jan van Laer in Undercoverhit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

donderdag, 20 november 2008

Undercoverhit (Tainted love)

undercover

tainted love Het Britse synthesizerduo Soft Cell bestaande uit Marc Almond en David Ball scoorde in '81 een wereldwijde hit met "Tainted love". Het nummer was een cover van de Amerikaanse zangeres Gloria Jones die het nummer opnam in '64.gloria jones Ze werd geboren in '45 in Cincinnati. Reeds op jonge leeftijd begon ze een gospelgroepje The Cogic Singers toen ze nog op school zat. Vanaf '64 begon ze een solocarrière en geholpen door songschrijver Ed Cobb nam ze ondermeer "Tainted love" op. Gloria werd de "Northern Queen of Soul" genoemd. Later speelde ze ook mee in musicals en werd ze door Motown Records aangetrokken om voor hun artiesten nummer te schrijven. Tijdens de jaren '70 nam haar carrière een heel andere wending toen ze terecht kwam in de groep van Marc Bolan, T-Rex. Ze deed er niet alleen de backing vocals, maar werd ook de vriendin van de zanger. Gloria zat aan het stuur van de auto toen deze verongelukte in '77 waarbij Marc Bolan om het leven kwam.

De versie van Gloria Jones :

De hitversie van Soft Cell :

18:30 Gepost door Jan van Laer in Undercoverhit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

zondag, 16 november 2008

Undercoverhit (The only way is up)

undercover

The only way is up - Yazz/Otis Clay

Er is weinig kans dat jullie de man op deze foto herkennen. Hij is nochtans medeverantwoordelijk voor één de de grootste hits uit '88 : The only way is up. Dit is namelijk de soulzanger Otis Clay die zijn carrière begon in de gospelmuziek. In de jaren '70 stond hij in de USA bekend om zijn "Soul Blues". In '82 werd zijn nummer "The only way is up" uitgebracht als titeltrack van zijn soulalbum. Ditzelfde nummer werd in '88 weer opgepikt door het danceduo Coldcut die "The only way is up herwerkte voor de zangeres Yazz. Zij had reeds meegezongen op "Doctorin' the house" van Coldcut. "The only way is up" werd een grote dancehit in '88.

De versie van Yazz...

13:23 Gepost door Jan van Laer in Undercoverhit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

maandag, 10 november 2008

Undercoverhit (1)

undercover

De roodharige Britse zanger scoorde in de jaren '80 tal van hits waaronder ook 2 covers. "When I fall in love" uit '87 was een bijna perfect nagezongen versie van Nat King Cole, maar daarvoor bracht hij ook een cover uit. "Whenever you need somebody" uit '87 werd een jaar voordien reeds op plaat gezet door de Britse zangeres O'chi Brown.o'chi brown In '84 had ze een bescheiden hitje gescoord met "A whiter shade of pale" (ook een cover). Nadien kwam ze terecht in de produktiestal van Stock/Aitken/Waterman en nam ze dus "Whenever you need somebody" op. Haar versie flopte echter, maar het nummer belandde toch niet in de prullemand want de 3 heren gebruikte het als opvolger voor "Never gonna give you up" van Rick Astley. Zijn versie werd wel een gigantische hit en er werd zelfs gekozen om het debuutalbum van Rick deze naam te geven : Whenever you need somebody". Van O'chi Brown hebben we nadien nog maar bitterweinig gehoord. Dit is haar versie :

...en de hitversie van Rick Astley....

16:00 Gepost door Jan van Laer in Undercoverhit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |