maandag, 18 januari 2010

Flashback Filmhit : Starship

flashbackfilmhit
mannequinMannequin (1987)

Ken je de film "Mannequin" nog ? Het was geen hele grote kaskraker en tot nu toe heb ik de film nog niet op DVD gezien, maar de filmhit van Starship werd wel een grote hit namelijk "Nothing's gonna stop us now".

mannequin2

"Mannequin" is een romantische komedie. Andrew McCarthy speelt de werkloze kunstenaar Jonathan Swither. Wanneer hij de perfecte etalagepop maakt, komt deze te staan in de etalage van een groot warenhuis. De pop komt tot leven als Emmy en blijkt een oude Egyptische prinses te zijn. Samen maken ze de etalage tot de populairste van de stad, tot grote ergernis van de concurrenten. De rol van Emmy wordt vertolkt door Kim Cattrall die tegenwoordig vooral bekend is door de TV-serie "Sex and the city".

De filmhit kwam dus van de groep Starship (we built this city) met "Nothing gonna stop us now" :

 

16:01 Gepost door Jan van Laer in Flashback Filmhits | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

maandag, 09 november 2009

Flashback filmhit (Vision Quest 1985)

flashbackfilmhit2

09-vision-quest Vision Quest (1985)

Acteur Matthew Modine speelt de rol van de 18-jarige worstelaar Louden Swain. Hij is de beste in zijn gewichtsklasse op school en traint elke dag om zijn gewicht te verliezen. Op die manier kan hij 2 klassen lager uitkomen en de huidige kampioen ,Brian Shute, uitdagen. Louden wordt verliefd op de wat oudere Carla (Linda Fiorentino) die door autopech strandt in de stad waar de jonge kerel woont. Door deze liefde dalen echter zijn sportambities. Moet hij kiezen voor zijn sport of voor zijn grote liefde ?

 madonna in vision quest
Een grote kaskraker is "Vision Quest" nooit geweest, maar 2 songs van de soundtrack werden wel grote hits. Madonna zong namelijk "Crazy for you" en de wat vergeten song "Gambler". De Queen of Pop was trouwens ook even in de film te zien als zangeres in een nachtclub. In sommige landen werd de film in de bioscoop gebracht onder de naam "Crazy for you" naar het gelijknamige nummer van Madonna.

Fragment uit de film met het optreden van Madonna :

 ....en "Crazy for you'...

Op de soundtrack van de film "Vision Quest" stonden ook nummers van o.a. Don Henley, Foreigner, Journey, The Style Council en John Waite. Deze laatste zong "Change"...

21:37 Gepost door Jan van Laer in Flashback Filmhits | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

zondag, 29 maart 2009

Beverly Hills Cop-deuntje

flashbackfilmhit2

 

Harold Faltermeyer - Axel F

harold_faltermeyerHarold Faltermeyer is een Duitse muzikant die bekend werd als componist van vele filmmuziek uit de jaren '80. Hij componeerde o.m. voor "American Gigolo" ('80), "Top Gun" ('86), "Tango & Cash" ('89) en natuurlijk "Beverly Hills Cop" uit 1984 waarbij de herkenningstune "Axel F" zelfs de hitparades haalde over heel de wereld. Faltermeyer was de eerste Duitser die een Grammy Award kreeg voor deze compositie. In de jaren '90 nam zijn interesse voor electronische muziek af en werd het stiller rond hem.

Beverly Hills Cop (1984)

Harold-Faltermeyer-Axel-F-331396De actie/komedie "Beverly Hills Cop" betekende de grote doorbraak voor acteur Eddie Murphy. Hij speelt de rol van agent Axel Foley uit Detroit die op zoek gaat naar de moordenaar van zijn goede vriend Mikey. Hij komt terecht in het chique Beverly Hills waar hij op het spoor komt van een kunsthandelaar die zich eveneens bezighoudt met drugssmokkel. De eigenzinnge Foley komt daarbij ook in aanraking met de plaatselijke politie die alles liever volgens het boekje doen in tegenstelling tot Axel. Er kwamen nog 2 vervolgfilms in '87 en '94.

De Soundtrack van de film bevatte niet alleen de grote hit van Harold Faltermeyer, maar ook de hitsingles van The Pointer Sisters met "Neutron dance" en van Glenn Frey met "The heat is on".

17:00 Gepost door Jan van Laer in Flashback Filmhits | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

zondag, 25 januari 2009

Flashback Filmhit (The Goonies)

flashbackfilmhit2
 the gooniesThe Goonies (1985) - Cyndi Lauper - The Goonies R good enough

"The Goonies" uit '85 is een heerlijke avonturenfilm die geproduceerd werd door Steven Spielberg en geregisseerd door Richard Donner. De film speelt zich af in een woonwijk "Goon Docks" in de stad Astoria dicht bij de kust. De Goonies zijn enkele kids die graag samenkomen om avonturen te beleven. Projectontwikkelaars willen de woonwijk kopen en veranderen in een golfterrein. De jongeren proberen dit te voorkomen en op een dag vinden ze op de zolder van Mikey een schatkaart die hen naar een verborgen schat moet leiden. De speurtocht begint echter in het schuilhol van een stel criminelen, genaamd de Fratellis. Achtervolgd door deze boeven ontdekken de Goonies geheime tunnels en grotten. Zou dit de ontdekking worden van de schat van de legendarische piraat One-eyed Willy ?

De spannende avonturenfilm is een soort Indiana Jones-verhaal voor de jeugd boordevol actie, humor en spanning met leuke personages. Ideaal jeugdsentiment om nog eens te bekijken op DVD. Steven Spielberg regisseerde wel niet de film, maar je voelt in elk beeld zijn aanwezigheid. De rol van Mikey werd gespeeld door acteur Sean Astin die superbekend werd als Samwise Gamgee in de "Lord of the Rings"-trilogie.

Een kleurlijke film moest ook een vrolijke soundtrack bevatten met voor die tijd hippe muziek. Cyndi Lauper mocht de titeltrack zingen "Good Enough". Niet zo een grote hit bij ons, maar wel in de USA. Het clipje bij de song was eigenlijk zelf een filmpje.

19:00 Gepost door Jan van Laer in Flashback Filmhits | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

woensdag, 03 december 2008

Streets of fire

flashbackfilmhit2

streets of fire Streets of Fire - Dan Hartman/I can dream about you.

"Streets of fire" uit '84 is nooit een kaskraker geweest, maar is wel uitgegroeid tot een cultfilmpje. Het is al een hele tijd geleden dat ik de film zag op een VHS-band van slechte kwaliteit en ik was er niet echt wild van. "Streets of fire " brengt een vreemde combinatie van actie, drama, komedie en ... musical. En rockzangeres (Diane Lane) wordt ontvoerd door een motorbende onder leiding van Raven (Willem Dafoe). Haar stoere ex-vriend Tom Cody (Michael Paré) is de enige die haar kan redden uit de klauwen van de slechterikken. De film zit vol met actie en de kijker wordt ondergedompeld in een sfeer met elementen uit de jaren '50, '80 en de toekomst.

Er wordt ook behoorlijk wat gezongen in de film door o.m. Diane Lane en vooral de soundtrack was populair in de USA met muziek van Ry Cooder, Maria McKee, Marilyn Martin en Dan Hartman. Deze laatste had datzelfde jaar als enige op de soundtrack een hit te pakken met "I can dream about you". In de film wordt het nummer vertolkt door "The Sorels", een fictieve groep van acteurs die het nummer brachten in een doo-wopstijl.

The Sorels met "I can dream about you" :

  

...en de hitversie van Dan Hartman...

 Dan Hartman (1950 - 1994) was een Amerikaans zanger, componist en producer die vooral bekend werd door zijn discohits "Instant replay" ('78) en "Relight my fire" ('79). Tijdens de jaren '80 werkte hij vooral als liedschrijver en producer voor artiesten zoals Tina Turner, Joe Cocker, Paul Young, James Brown en Bonnie Tyler. Hij overleed in '94.

18:00 Gepost door Jan van Laer in Flashback Filmhits | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |