maandag, 18 april 2011

Jan Zonder Vrees op DVD

JanZonderVreesDVD_voorkant.jpgWie jong is geweest in de jaren ‘80 herinnert zich waarschijnlijk de eerste echte Vlaamse animatiefilm “Jan Zonder Vrees” uit 1984. Sinds een tijdje is deze animatiefilm ook verkrijgbaar op DVD. De film was een productie van de toenmalige BRT in een regie van Jef Cassiers gebaseerd op de jeugdroman van Constant de Kinder. Jan zonder Vrees is een Antwerps folklorist figuur in 1410.  Hij woont samen met zijn grootmoeder Moeder Neeltje en is voor niks of niemand bang.  Hij gebruikt zijn enorme kracht om armen te helpen. De stemmen werden ingesproken door o.m. Jan Decleir, Ann Petersen, Dora Van Der Groen en Jef Burm.

 

De volledige duur van de DVD is 80 minuten en daarom is het wel jammer dat de animatiefilm erop staat in 8 afleveringen zoals het werd uitgezonden op de BRT als serie. De volledige film als één geheel was beter geweest om te bekijken. 

 

Op de DVD-box staat “Kids” maar ik denk dat toch vooral mensen die toen jong waren met veel nostalgie kunnen genieten van Jan Zonder Vrees.18:44 Gepost door Jan van Laer in 80's TV | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.