donderdag, 03 maart 2011

80's-films op vrijdag

untouchables.jpgThe Untouchables (1987)

Filmklassieker uit '87 van Brian De Palma met Kevin Costner (Eliot Ness), Sean Connery (Jim Malone) en Robert De Niro (Al Capone).

Chicago is in de jaren dertig, de tijd van de drooglegging, een gewelddadige, corrupte stad. Chicago is ook de stad van Al Capone, de legendarische gangster-zwendelaar. Niemand is er tot nu toe in geslaagd zijn absolute macht over de georganiseerde misdaad in te perken. Tot het Treasure Departement beslist om het vuile karweitje te laten opknappen door een ietwat bescheiden figuur, Eliott Ness. Ness heeft slechts één doel voor ogen: slagen in zijn opdracht. Maar om in Chicago te overleven heeft hij bondgenoten nodig, waarop hij in alle omstandigheden kan rekenen. Hij krijgt de steun van Malone, een onverwurmbare luidruchtige Ierse politieofficier, die hem de harde wet van Chicago wil aanleren. Zijn andere medestanders recruteert hij binnen het Treasure Departement zelf. Stone, een onstuimige kerel en een voortreffelijke schutter, en Wallace, een humoristische, maar vastberaden boekhouder.

Vrijdag 4 maart om 23:00 op 2BE

 

rocky 4.jpgRocky IV (1985)

Sylvester Stallone voor de vierde keer als bokser Rocky Balboa. Zijn tegenstander is dit keer Dolf Lundgren als de Russische bokser Ivan Drago.

Wanneer Rocky's vriend Apollo Creed doodgeslagen wordt tijdens een gevecht met de superfitte Russische bokser Ivan Drago, geeft Rocky zichzelf hier de schuld van. Opgehitst door de arrogantie van de Rus besluit Rocky het gevecht met hem aan te gaan, dit keer echter in Rusland.

De soundtrack leverde in ons land twee hits op ; "Burning heart" van Survivor en "Living in America" van James Brown.

Vrijdag 4 maart om 22:35 op VT4

 

 

 

In de late avond om 3 uur  bij VT4 kun je nog kijken naar het drama "Mask" met Cher, Eric Stoltz en Sam Elliot


18:00 Gepost door Jan van Laer in 80's films | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.