zondag, 31 januari 2010

Het Pleintje op DVD

Sinds deze week is het eerste seizoen van de populaire televisiereeks "het Pleintje" verkrijgbaar op DVD. De serie werd uitgezonden door de toenmalige BRT en was een idee van Jan Matterne die ook verantwoordelijk was voor "De Collega's". Er werden 3 seizoenen gemaakt van 27 alfeveringen en de eerste uitzending was op 5 januari '85. "het Pleintje" speelde zich af op een afgelegen stadspleintje en ging over het wel en wee van een groep bewoners die verdeeld waren tussen twee clans. Langs de ene kant was er de kerk van moderne pastoor Pol Sickx (Jo de Meyere) en langs de andere kant was er het vredegerecht van de liberale vrederechter Aristide de Lesseweg (René Verreth). De bewoners van het pleintje vormden een gemeenschap op zich met al hun dagelijkse beslommeringen. De cast van de serie bestond uit 29 personages met heel wat bekende acteurs en actrices uit die periode zoals Jonny Voners, Bert Champagne, Manu Verreth, Mandus de Vos, Tuur Deweerdt, Jacky Morel, Jeanine Schevernels, Jaak Van Assche, Jeanine Bisschops enz.

De serie werd op zondagavond uitgezonden waarbij heel de familie meekeek. De eerste reeks haalde een gemiddelde kijkdichtheid van 2,5 miljoen kijkers.

Persoonlijk was ik niet zo'n fan van de serie omdat er te veel personages meededen. Het decor was zeer indrukwekkend, maar het was een beetje duidelijk te zien dat alles in een studio werd opgenomen. Ik kan me zelfs geen echte buitenopnames herinneren. Als jonge gast keek ik natuurlijk liever naar buitenlandse series zoals "the A-Team" of "Knight Rider" ,maar "Het Pleintje" blijft wel een serie die leuke herinneringen oproept waarbij we allemaal samen rond de tv gingen zitten met ouders en grootouders. Gebeurt dit nog tegenwoordig ?

 

13:21 Gepost door Jan van Laer in 80's TV | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.