woensdag, 09 december 2009

80's Babe : Patricia Paay

80's babes

Patricia Paay

patricia-paay-01De Nederlandse zangeres Patricia Paay werd geboren in Rotterdam op 7 april '49 en zal heel binnenkort de geschiedenis in gaan als de oudste dame die poseert voor het blad Playboy op 60-jarige leeftijd.

Reeds op jonge leeftijd volgde Patricia piano- en balletlessen en werd zangeres in een nachtclub in het jazz-orkest van haar vader. Samen met Anita Meyer en haar zus Yvonne Keeley vormt ze haar eigen backinggroep. Eind jaren '80 scoort ze een grote hit met "Je bent niet hip".

Vanaf de jaren '70 wordt ze echt populair wanneer ze begint met een solocarrière met hits zoals "Who's that lady with my man" en "Malibu".

patricia paay2In de jaren '80 scoort ze haar grootste hit met "Tomorrow" ('81), een song uit de film en musical "Annie". In '83 richt ze de groep The Star Sisters op samen met haar zus Yvonne en Sylvana van Veen. Grote hits scoort het trio met hun Andrew Sisters-medleys die geproduced worden door Jaap Eggermont, bekend van Stars on 45. In '84 verschijnt ze voor het eerst in de Nederlandste editie van Playboy.

patricia paay4In '86 gooien de dames het roer om en brengen modernere popmuziek zoals "Danger" en "Are you ready for my love". Patricia Paay is 3 keer getrouwd geweest. Haar huwelijk met presentator/DJ Adam Curry werd in de pers het meest besproken. In '87 vertrokken ze naar New York om in '99 terug te keren naar Nederland.

 

16:15 Gepost door Jan van Laer in 80's-babes | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.