zondag, 29 november 2009

Bezoeker van Melmak

alf2

ALF

Eén van de leukste familiekomedies uit de jaren '80 was "ALF". De TV-serie werd uitgezonden van '86 tot '90 en was in de Lage Landen te zien bij de TROS en Veronica. Alles draait rond het grappige buitenaardse wezen Alf van de planeet Melmak. Hij is gevlucht met zijn ruimteschip omdat zijn planet dreight te ontploffen. Alf stort neer in de garage van de familie Tanner. Vermits hij nu niet meer terug kan naar zijn thuisplanet wordt hij lid van de familie bestaande uit vader Willie, zijn vrouw Kate, tienerdochter Lynn en de jonge zoon Brian (Het lijkt wel de familie Kiekeboe).

alf3

Omdat men vreest dat Alf ontdekt wordt door de overheid besluit de familie om het bestaan van hun nieuwe bewoner geheim te houden en dat leidt tot vele komische situaties. Ook zijn confrontaties met aardse gewoontes zijn grappig. Alf is trouwens nogal eigenzinnig en dat botst met de conservatieve Willie. Zijn echte naam is eigenlijk Gordon Shumway maar de Tanners verkiezen Alf wat een afkorting is voor "Alien Life Form". Alf is verzot op katten wat op zijn planeet een delicatesse is waardoor de huiskat Lucky regelmatig zich moet verbergen.

Van de TV-serie verschenen 102 afleveringen en het eerste seizoen is sinds kort bij ons verkrijgbaar op DVD.

 

In '87 verscheen Alf zelfs bij ons in de hitparade dankzij de Nederlandse remixer Ben Liebrand die "Stuck on earth" in elkaar knutselde. Hoe, hoor en zie je hier...

....en zo klinkt "Stuck on earth"....

13:55 Gepost door Jan van Laer in 80's TV | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.