zondag, 29 maart 2009

Beverly Hills Cop-deuntje

flashbackfilmhit2

 

Harold Faltermeyer - Axel F

harold_faltermeyerHarold Faltermeyer is een Duitse muzikant die bekend werd als componist van vele filmmuziek uit de jaren '80. Hij componeerde o.m. voor "American Gigolo" ('80), "Top Gun" ('86), "Tango & Cash" ('89) en natuurlijk "Beverly Hills Cop" uit 1984 waarbij de herkenningstune "Axel F" zelfs de hitparades haalde over heel de wereld. Faltermeyer was de eerste Duitser die een Grammy Award kreeg voor deze compositie. In de jaren '90 nam zijn interesse voor electronische muziek af en werd het stiller rond hem.

Beverly Hills Cop (1984)

Harold-Faltermeyer-Axel-F-331396De actie/komedie "Beverly Hills Cop" betekende de grote doorbraak voor acteur Eddie Murphy. Hij speelt de rol van agent Axel Foley uit Detroit die op zoek gaat naar de moordenaar van zijn goede vriend Mikey. Hij komt terecht in het chique Beverly Hills waar hij op het spoor komt van een kunsthandelaar die zich eveneens bezighoudt met drugssmokkel. De eigenzinnge Foley komt daarbij ook in aanraking met de plaatselijke politie die alles liever volgens het boekje doen in tegenstelling tot Axel. Er kwamen nog 2 vervolgfilms in '87 en '94.

De Soundtrack van de film bevatte niet alleen de grote hit van Harold Faltermeyer, maar ook de hitsingles van The Pointer Sisters met "Neutron dance" en van Glenn Frey met "The heat is on".

17:00 Gepost door Jan van Laer in Flashback Filmhits | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.