zondag, 25 januari 2009

Flashback Filmhit (The Goonies)

flashbackfilmhit2
 the gooniesThe Goonies (1985) - Cyndi Lauper - The Goonies R good enough

"The Goonies" uit '85 is een heerlijke avonturenfilm die geproduceerd werd door Steven Spielberg en geregisseerd door Richard Donner. De film speelt zich af in een woonwijk "Goon Docks" in de stad Astoria dicht bij de kust. De Goonies zijn enkele kids die graag samenkomen om avonturen te beleven. Projectontwikkelaars willen de woonwijk kopen en veranderen in een golfterrein. De jongeren proberen dit te voorkomen en op een dag vinden ze op de zolder van Mikey een schatkaart die hen naar een verborgen schat moet leiden. De speurtocht begint echter in het schuilhol van een stel criminelen, genaamd de Fratellis. Achtervolgd door deze boeven ontdekken de Goonies geheime tunnels en grotten. Zou dit de ontdekking worden van de schat van de legendarische piraat One-eyed Willy ?

De spannende avonturenfilm is een soort Indiana Jones-verhaal voor de jeugd boordevol actie, humor en spanning met leuke personages. Ideaal jeugdsentiment om nog eens te bekijken op DVD. Steven Spielberg regisseerde wel niet de film, maar je voelt in elk beeld zijn aanwezigheid. De rol van Mikey werd gespeeld door acteur Sean Astin die superbekend werd als Samwise Gamgee in de "Lord of the Rings"-trilogie.

Een kleurlijke film moest ook een vrolijke soundtrack bevatten met voor die tijd hippe muziek. Cyndi Lauper mocht de titeltrack zingen "Good Enough". Niet zo een grote hit bij ons, maar wel in de USA. Het clipje bij de song was eigenlijk zelf een filmpje.

19:00 Gepost door Jan van Laer in Flashback Filmhits | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.