dinsdag, 06 januari 2009

Nerds en Babes

weird_science Weird Science (1985)

Opgelet ! Deze film wordt woensdagnamiddag uitgezonden door VijfTV, maar het is een op-en-top 80's-film voor jonge mannelijke pubers of 30-plussers die aan deze film goede herinneringen hebben. Een typische jaren 80 tienerkomedie van regisseur John Hughes waar ik indertijd graag naar keek.

De film gaat over de twee nerds Gary en Wyatt die op school worden uitgelachen en totaal geen aandacht krijgen van het vrouwelijk geslacht. Daarom besluiten ze met hun computer de ideale virtuele vrouw te maken. Deze babe blijkt echter tot leven te zijn gekomen in de vorm van Lisa. Hun droom is werkelijkheid geworden en samen gaan ze de bloemetjes buitenzetten. Ze krijgen steeds meer zelfvertrouwen en worden zelfs populair bij enkele meisjes.

Naar mate de film vordert wordt hij steeds maffer en maffer. De rol van Lisa wordt vertolkt door 80's-babe Kelly LeBrock die ooit nog een relatie had met Steven Seagal. Gary wordt gespeeld door Anthony Michael Hall. Zijn naam klinkt misschien niet bekend in de oren, maar tijdens de jaren '80 speelde hij mee in bekende tienerfilms zoals "Sixteen Candles" en mijn favoriet "The Breakfast Club". In "Weird Science" is er ook een leuke bijrol voor Bill Paxton als Wyatts macho broer en superpester Chett.

In '94 verscheen er een gelijknamige TV-serie met ander acteurs.

De trailer :

Geen hit bij ons, maar wel een leuk nummer gezongen door de Amerikaanse maffe band Oingo Boingo, de titeltrack "Weird Science" :

Woensdag 7 januari om 13:55 op Vijf TV

18:00 Gepost door Jan van Laer in 80's films | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.