vrijdag, 26 december 2008

Oldie in de jaren '80 (deel 10)

oldie

doobie brothersIn de jaren'80 werden er regelmatig oudere nummers heruitgebracht die opnieuw hits werden in de hitparade. De redenen waren nogal uiteenlopend. Ofwel stond de oldie op een filmsoundtrack, werd het gebruikt in een reclamespot of vond de platenmaatschappij het gewoon een goed idee.

Doobie Brothers - What a fool believes

De Amerikaanse band The Doobie Brothers werd opgericht in '69 en kende heel wat personeelswisselingen, maar de kern van de band werd gevormd door Tom Johnston en Pat Simmons. Hun debuutalbum ('71) bevatte veel country-invloeden en akoestische gitaren waren duidelijk aanwezig. Na verschillende bezettingen en aanpassingen in geluid werd hun sound een mix van R&B, country, bluegrass, heavey metal en rock'n'roll. Vooral tijdens de jaren '70 werden ze bekend met nummers zoals "Listen to the music", "Long train running" en "China grove". In ons land heeft de groep zeer weinig hits gescoord. "Listen to the music" hield het slechts 3 weekjes vol in de hitparade en "Long train running" kwam pas door een remix in '93 terecht in de Top 30.

In '78 verscheen het album "Minute by minute" met daarop "What a fool believes". Dit nummer werd op single uitgebracht in '86 en werd daarmee hun grootste hit in Vlaanderen. Het nummer werd gezongen door Michael MacDonald die later nog succes had als solozanger.

 

13:00 Gepost door Jan van Laer in Oldie in de jaren '80 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.