woensdag, 24 december 2008

Net iets andere kerstfilms uit de jaren '80

lines-041

De meeste kerstfilms zijn komische maar meestal ook gezellige familiefilms met veel vreugde en vriendschap gekoppeld aan een stevige moraal. Maar het kan ook anders.

gremlins2SPLASH De komische horrorfilm "The Gremlins" was een kersthit in '84. De film gaat over een vader die op zoek gaat naar een gepast kerstcadeau voor zijn zoon en thuiskomt met het lieve maar mysterieuze wezentje mogwai met als troetelnaampje Gizmo. De vader geeft zijn zoon Billy echter drie waarschuwingen : het diertje kan niet tegen licht, mag niet nat worden en mag nooit eten krijgen na middernacht. Op kerstavond loopt het natuurlijk vreselijk mis. De drie regels worden overtreden en Gizmo verpopt zich in vieze monsters genaamd Gremlins. De beesten terroriseren het hele stadje en Billy moet samen met zijn vriendinnetje Kate de monsters stoppen. Nee, geen stille nacht, heilige nacht.

diehard982734 In "Die Hard" uit '88 gaat het er nog steviger aan toe tijdens kerstavond. Politieman John McClane (Bruce Willis) gaat op die avond zijn vrouw verrassen die aanwezig is op een kerstfeestje georganiseerd door haar baas in een hoog kantoorgebouw "Nakatomi Plaza". Het feestje wordt echter brutaal verstoord door zwaarbewapende gangsters die de kluis willen stelen en iedereen gegijzeld houden. Gelukkig is er nog John die een éénmansactie begint en de bad guys één voor één liquideert. Yippikayee motherf****. Ook in de tweede "Die Hard"-film uit '90 krijgt John McClane het aan de stok met een bende terroristen op kerstavond, maar dan op en rond een luchthaven.

Beide films zijn trouwens verkrijgbaar op DVD, gezellig voor een vredevolle kerstavond !

12:00 Gepost door Jan van Laer in 80's films | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.