maandag, 15 december 2008

Ken jij nog Matthew Star ?

matthew star The Powers of Matthew Star

Een collega vroeg onlangs aan mij of ik me de TV-serie "Matthew Star" nog kan herinneren. Ik moest toch even heel diep nadenken, en ja inderdaad ik kon mij er nog heel vaag iets van herinneren. Deze TV-serie uit de jaren '80 was zeker niet zo populair als Knight Rider of The A-Team omdat er slechts één seizoen van gemaakt werd van 21 delen. De serie is trouwens daarna nooit meer herhaald.

Waar ging het eigenlijk over? De volledige naam van de serie was "The powers of Matthew Star" en ging over een prins (rol voor Peter Barton) van de planeet Quadris die moet vluchten en op onze aarde terechtkomt. Hij probeert hier een normaal leven te leiden als Amerikaanse tiener, maar buitenaardse vijanden zijn hem op het spoor en zijn leven is voortdurend in gevaar. Gelukkig beschikt de prins over telekinetische gaven zodat hij voorwerpen kan laten bewegen en wordt hij ook geholpen door zijn begeleider Walt (gespeeld door Gossett Jr.).

In de Lage Landen werd de serie uitgezonden door de TROS in '83. Een zeer jonge Tom Cruise zou auditie gedaan hebben voor de rol als Matthew Star. Ik heb de serie nog nooit in de winkels zien liggen als een DVD-box maar misschien dat hij verkrijgbaar is in het buitenland.

Voor de 30-plussers die nog totaal geen idee hebben waar het over gaat is dit misschien een trailer die een lichtje doet branden :

 

17:00 Gepost door Jan van Laer in 80's TV | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Eindelijk....niemand van mijn leeftijd(38) kan zich deze serie herinneren,maar ik wel,en eerlijk gezegd dacht ik altijd dat deze serie MATTHEW hete en meer niet....en inderdaad nooit meer herhaald...zou het grappig vinden om eens gewoon 1 aflevering weer eens terug te zien. Het enigste wat ik mij kan herinneren is 1 scene dat hij met zijn ogen een "footbal" een ander wending geeft in de lucht,en meer ook echt niet!!

Gepost door: René uit Hindeloopen | woensdag, 23 juni 2010

De commentaren zijn gesloten.