zondag, 02 november 2008

James Bond in de jaren '80 (deel 5)

licence to kill

Licence to kill (1989)

Deze maand komt de 22ste James Bond-film bij ons de zalen met als titel "Quantum of Solace". 007 van dienst is voor de tweede keer Daniel Craig. Een mooie gelegenheid om nog eens terug te blikken op de Bond-films uit de jaren'80 met  Roger Moore als te oude Bond en Timothy Dalton als een nieuwe nogal saaie held.

De laatste (16de) James Bond-film uit de jaren '80 was "Licence to kill" en ook meteen de laatste film waarin Timothy Dalton te zien was als 007. Vlak na een belangrijke drugs-inval trouwt de CIA-agent Felix Leiter. Wanneer de gearresteerde drugsbaron ontsnapt vermoordt hij zijn vrouw en mishandelt hij Leiter. Zijn oude vriend, Brits geheim agent James Bond, is uit op wraak. Wanneer M 007 het bevel geeft om de zaak te laten rusten maakt Bond zich los van de geheime dienst, en gaat op een persoonlijke tocht om wraak te nemen. De Bondgirls waren Carey Lowell als Pam Bouvier en Talisa Soto als Lupe Lamora. Er is ook een rol voor Benicio Del Toro als de slechterik Dario.

trailer :

De titelsong was nog eens een typisch ouderwets Bondnummer in de stijl van Shirley Bassey uit de jaren '60. "Licence to kill" werd gezongen door Gladys Knight.

10:54 Gepost door Jan van Laer in 80's films | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.