zondag, 26 oktober 2008

James Bond in de jaren '80 (4)

The-Living-DaylightsThe Living Daylights (1987)

Volgende maand komt de 22ste James Bond-film bij ons de zalen met als titel "Quantum of Solace". 007 van dienst is voor de tweede keer Daniel Craig. Een mooie gelegenheid om nog eens terug te blikken op de Bond-films uit de jaren'80 met  Roger Moore als te oude Bond en Timothy Dalton als een nieuwe nogal saaie held.

1987. Een nieuwe Bondfilm, en een nieuwe James Bond. Roger Moore was wat te oud geworden om de geheim agent te spelen en daarom werd in eerste instantie aan Pierce Brosnan gedacht, mar de Ierse acteur zat vast aan een ander contract. Daarom koos men voor Timothy Dalton als James Bond. Dit is het verhaal :

Aan het begin van de film trachten drie Britse agenten per parachute te landen op het schiereiland Gibraltar om de verdediging te testen. Een van de agenten wordt vrijwel direct gevangen genomen door de SAS, terwijl James Bond en de andere agent ontsnappen. Dan verschijnt een vijand die de tweede agent de dood in jaagt. Bond is getuige van het incident en zet de jacht in op de moordenaar, die eindigt in een dodenmansrit met een met explosieven afgeladen Land Rover. Bond ontsnapt met zijn reserveparachute terwijl de moordenaar omkomt in de exploderende auto. Bond assisteert bij de overloop naar het westen van de brute KGB generaal Georgi Koskov (Jeroen Krabbé) .De scherpschutter die Koskov beschermt is de mooie celliste Kara Milovy (Maryam d'Abo). Omdat hij niet gelooft dat ze een agente is, schiet Bond haar geweer uit haar handen en spaart daarmee haar leven, terwijl Bond Koskov helpt te ontsnappen.

De titelsong werd vertolkt door de Noorse groep A-ha : The Living daylights.

10:00 Gepost door Jan van Laer in 80's films | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.