zondag, 19 oktober 2008

James Bond in de jaren '80 (3)

a view to a kill

A view to a kill (1985)

Volgende maand komt de 22ste James Bond-film bij ons de zalen met als titel "Quantum of Solace". 007 van dienst is voor de tweede keer Daniel Craig. Een mooie gelegenheid om nog eens terug te blikken op de Bond-films uit de jaren'80 met  Roger Moore als te oude Bond en Timothy Dalton als een nieuwe nogal saaie held.

Roger Moore was reeds 58 jaar toen hij voor de laatste keer in de huid kroop van 007. "A view to a kill" was de 14de James Bond-film en de titel was afkomstig van "From a View to a kill", een kortverhaal van Ian Fleming. Een speciale chip is gestolen van de Russen en is identiek aan een Brits design, die bestand is tegen de straling van een nucleaire ontploffing. De Britse geheime dienst verdenkt Max Zorin van het stelen van de chip. James Bond wordt gestuurd om het uit te zoeken. Hij ontdekt dat Zorin vele chips produceert en een duivels plan heeft bedacht om de totale chipproductie in handen te krijgen.a view
De slechterik Max Zorin wordt vertolkt door Christopher Walken en hij wordt bijgestaan door Grace Jones als May Day. De Bondgirl wordt vertolkt door Tanya Roberts als Stacey Sutton.

De titelsong van de Bond-film was dit keer eens geen ballade, maar wel een popsong van Duran Duran die een enorme grote hit scoorden met "A view to a kill".

10:00 Gepost door Jan van Laer in 80's films | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.