zondag, 12 oktober 2008

007 in de jaren '80 (2)

octopussy

Octopussy (1983)

Volgende maand komt de 22ste James Bond-film bij ons de zalen met als titel "Quantum of Solace". 007 van dienst is voor de tweede keer Daniel Craig. Een mooie gelegenheid om nog eens terug te blikken op de Bond-films uit de jaren'80 met  Roger Moore als te oude Bond en Timothy Dalton als een nieuwe nogal saaie held.

Octopussy uit '83 was de 13de officiële film uit de James Bond-reeks met opnieuw Roger Moore als 007(toen al 56 jaar). Een krankzinnige Russische generaal stal juwelen uit het kremlin en verving die door vervalsingen. Geheim agent 009 wordt dood aangetroffen met een vals Fabergé ei. Dit had hij gestolen van de spionne die zich Octopussy noemt. Geheim agent 007, James Bond, moet uitzoeken waarom een Rus het Kremlin besteelt. De rol van Octopussy werd gespeeld door Maud Adams.. De film moest datzelfde jaar trouwens in concurrentie gaan met de onofficiële Bondfilm "Never say never again" met opnieuw Sean Connery als 007.

Het Bondnummer was voor de verandering eens niet de titel van de film. "All time high" werd gezongen door Rita Coolidge.

10:00 Gepost door Jan van Laer in 80's films | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.